Klatrestien på Munken

Fellestur

Dato
26. mai 2019 kl. 09:15
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Klatretur, Munken
Arrangører
DNT ung Trøndelag, Nord-Trøndelag Turistforening , Trondhjems Turistforening
Turområde
Nord-Trøndelag (se kart)
Dette arrangementet er over!

Lyst på en utfordring med spektakulær utsikt? Søndag 26. mai arrangerer DNT ung Trøndelag tur til Munkstigen. Dette blir sosialt, utfordrende, mye morro og er vi heldig med været får vi en fantastisk utsikt utover Trondheimsfjorden og Trondheim.

Munkstigen er Nord-Europas lengste klatresti, hele 950 meter. Er du i normal fysisk form, og ønsker en utfordring i hverdagen med flott natur, er dette noe for deg. En litt annerledes måte å komme seg opp på ett fjell. Klatringen tar normalt ca 3-5 timer. Utsikten er nydelig!

Munkstigen går ut på at det er festet wire oppover fjellet. Ved hjelp av klatresele og 2 slynger med karabiner følger en wiren oppover. Hver gang man kommer til et festepunkt, klipper man først over den ene karabin og så den neste. Dermed er man sikret hele tiden. Der det er bratt holder man i wiren. Noen vil derfor foretrekke å bruke hansker, og disse må en eventuelt ta med selv.

Hindrum Fjordsenter levere det utstyret vi trenger. Joggesko eller fjellsko fungerer fint som skotøy.

NB! Denne turen krever at man er i god fysisk form og ikke er redd for høyder.

NB2! Endring i reiseplanen. Vi tar hurtigbåten fra Pirterminalen til Vanvikan. Derfra blir vi kjørt med minibuss til Hindrum Fjordsenter hvor vi vil blil introduseret utstyret og hvordan dette brukes før vi tar turen opp. Ned igjen er det lett gåing på sti, ca 1,5 t, som imidlertid kan være litt fuktig. Vel nede blir vi kjørt til Vanvikan og hurtigbåten igjen.

Pris medlem u/reise kr 350,-

Pris ikke medlem u/reise kr 450,-. (Båtreisen koster ca kr 110,- pr.vei)

Oppmøte: Kommer vi tilbake til

TA MED: Vanlig dagsturutstyr, mat, drikke, gode sko og sitteunderlag. Et par hansker kan være kjekt å ha til klatringen.

Klatrestien på Munken

Lyst på en utfordring med spektakulær utsikt? Søndag 26. mai arrangerer DNT ung Trøndelag tur til Munkstigen. Dette blir sosialt, utfordrende, mye morro og er vi heldig med været får ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT ung Trøndelag
  • Tlf. 73924200
  • E-post: post@tt.no