Toppturshelg i Gjevilvassdalen

Fellestur

Fra dato
6. september 2019 kl. 16:00
Til dato
8. september 2019 kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur., Dntungtrøndelag, Gjevilvassdalen
Arrangører
DNT ung Trøndelag, Nord-Trøndelag Turistforening , Trondhjems Turistforening
Turområde
Trollheimen (se kart)
Dette arrangementet er over!

Luftige toppturer med storslagen utsikt er hovedingrediensene når DNTung Trøndelag inviterer til toppturshelg i vakre Gjveilvassdalen.

Det mektige høyfjellsmassivet Gjevilvasskamban danner sammen med Blåhøa et imponerende panorama på nordsida av Gjevillvatnet. Massivet representerer noe av det mest alpine sentralt i Trollheimen med høye topper, djupe botner og dramatiske egger. Denne helgen utforsker vi deler av dette mektige fjellmasivet.

Program:

Fredag: Avreise med maxi taxi fra Trondhjems Turistforenings lokaler i Sandgata kl 16.30 og inn til Gjevilvasshytta hvor vi spiser felles middag kl 19:30. På kvelden tar vi en spassertur på stranden og kanskje et nattbad?

Lørdag: Vi følger merket rute mot Vassendsætra. Ved Rensbekken avviker vi fra stien og følger en umerket sti inntil Rensbekktjønna. Her starter vi oppstigningen til den luftige kammen og toppen av Midtre 1412. moh. Etter et snarbesøk på midtrekamben fortsetter turen opp til stortoppen av Kammene 1627. moh. Denne biten inneholder noe lett kliving og luftige partier. Fra stortoppen følger vi kanten videre til Indre Gjevilvasskamben 1600. moh. Fra Indre toppen går vi ned til merket sti mellom Vassendsætra og mellomfjell, og følger merket ruten ned til Vassendsætra hvor vi lager felles middag på kvelden.

Søndag: Vi følger merket sti fra Vassendsætra mot Bårdsgården, og tar av retning Okla-massivet. Opp mot toppen tar vi av fra merkastien og går innom Snydda, det høyest punktet på Okla, 1580 moh. Herfra har vi panoramautsikt over Kambmassivet og gårdsdagens tur. Fra Snydda følger vi eggen ned til nordsiden av Mjølkskåla og Korgtjønna, før vi går ned til langoddsætra. Hvis det er noen i turfølge som ønsker å gå en lettere tur tilbake, er det mulig å dele gruppen, følgerda merket sti langs Gjevilvatnet. felles transport tilbake til byen.

NB! Denne turen krever god kondisjon og evne til ferdsel i luftige fjell.

Kart: Turkart trollheimen-Sør 1:50 000

Pris medlem av DNTung kr. 950,-

Pris  ikke medlem kr. 1550,-

Prisen innkluderer transport, overnatting, måltider og turledelse.

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer.

Toppturshelg i Gjevilvassdalen

Luftige toppturer med storslagen utsikt er hovedingrediensene når DNTung Trøndelag inviterer til toppturshelg i vakre Gjveilvassdalen. Det mektige høyfjellsmassivet Gjevilvasskamban danner sammen med Blåhøa et imponerende panorama på nordsida av ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT ung Trøndelag
  • Tlf. 73924200
  • E-post: post@tt.no