Vi besøker Norges geografiske midtpunkt

Fellestur

Fra dato
5. oktober 2019 kl. 11:00
Til dato
6. oktober 2019 kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dntungtrøndelag, Norgesgeografiskemidtpunkt, Sækerfjellan
Arrangører
DNT ung Trøndelag, Nord-Trøndelag Turistforening , Trondhjems Turistforening
Turområde
Nord-Trøndelag (se kart)
Dette arrangementet er over!

Ut fra kartverket sine beregninger, som har tatt hensyn til Norges areal og beregnet et arealtyngdepunkt, befinner Norges geografiske midtpunkt seg i Steinkjer kommune i Sækerfjell traktene. Helga 5.-6. oktober tar DNTung Trøndelag turen dit og planter flagget.

Lørdag: Vi møtes på Steinkjer stasjon kl 11:20 (om toget er i rute). Herfra tar vi felles maxi taxi til parkeringsplassen ved Lustadvatnet. Fra parkeringsplassen tar vi benene fatt og følger 12 km med svillesti inn til Setertjønnhytta. Etter innlosjering går vi de site 600 meter inn til Norges geografiske midtpukt og planeter flagget. Flaggplantingen feires med en bedre middag på hytta. Kvelden brukes rundt ovenn med spill og underholdning.

Søndag: Etter frokost rydder vi hytta og går DNT-merka stien tilbake til Gaulstad øverst i Ogndalen, 16 km. Herfra tar vi maxi taxi tilbake til Steinkjer og statser på å rekke toget retning Trondheim som drar fra Steinkjer kl 17:28.

Pris: 450 kr for DNTung medlemmer, ikke medlestillegg på 200 kr

Prisen innkluderer transport med maxi taxi, overnatting, måltider og turledelse. Reisen til Steinkjer dekkes av hver enkelt

Velkommen til fjells!

Vi besøker Norges geografiske midtpunkt

Ut fra kartverket sine beregninger, som har tatt hensyn til Norges areal og beregnet et arealtyngdepunkt, befinner Norges geografiske midtpunkt seg i Steinkjer kommune i Sækerfjell traktene. Helga 5.-6. oktober ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT ung Trøndelag
  • Tlf. 73924200
  • E-post: post@tt.no