Topptur til Oksen i Hardanger (19-26år)

Fellestur

Dato
24. august 2019 kl. 08:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Ungdom, Hardanger, Dntungosterøy, Panoramautsikt
Arrangør
DNT ung Osterøy
Dette arrangementet er over!

Bli med oss på dagstur til Oksen i Hardanger. Denne turen er kjent for sin spektakulære utsikt. Toppen ligger på 1 241 moh og har panoramautsikt over hele Hardanger, Folgefonna, Vossefjellene, Hardangervidda og Hardangerjøkulen. Turen er på 4,3 km og tar ca 3,5 timer opp, dette inkludert pauser. 
 

Oppmøte: Vi møter på Kvisti kl 08:00 ved bussterminalen hvor vi fyller bilene og setter fart mot Hardanger. 

Turbeskrivelse: Vi møter tidlig på Kvisti lørdags morgen. Herfra kjører vi samlet til Tjoflot i Hardanger hvor turstien starter. Vi rekner rundt 2 timer i bilen hver vei. Turen starter på ca. 250 moh og fortsetter på traktorsti et stykke oppover. Etter hvert beveger vi oss inn på sti og skogsterreng inntil vi kommer til Vindhovden (ca. 600 moh). Her nyter vi starten på en utsikt som bare blir bedre jo høyere vi kommer opp. Siste del av turen har en bratt stigning, men dette er glemt når du når toppen! På toppen nyter vi panoramautsikten. Om værgudene er på vår siden holder vi oss i høyden en stund før vi tussler ned igjen. 

Transport: Vi fyller opp bilene og kjører sammen. Kjøreturen tar 2 timer én vei. Gi beskjed ved påmelding om du kan disponere bil. Drivstoff- og bompengeutgifter deles på antall pers i bilene. 

Mat: Ta med niste, snacks og drikke. Vi kan fylle vann underveis!

Utstyr: Varme klær, vanntett tøy, gode fjellsko, ta med et bytte til toppen. På toppen blåser det ofte, ta derfor med en god skalljakke som isolerer mot vind og vær. Det er også veldig greit å ta med et ekstra bytte som en kan ha liggende i bilen, kjøreturen er lang og vi vil holde kroppen varm og tørr. 

Pris: 100,- medlem, 200,- ikke medlem.  Vi har VIPPS, betaling skjer ved oppmøte på turen. 

Spørsmål? Ta kontakt med vår turleder eller vår mail om du lurer på noe! Yvonne 47331556/ dntungosteroy@gmail.com

Topptur til Oksen i Hardanger (19-26år)

Bli med oss på dagstur til Oksen i Hardanger. Denne turen er kjent for sin spektakulære utsikt. Toppen ligger på 1 241 moh og har panoramautsikt over hele Hardanger, Folgefonna, ...

Kontaktinformasjon:

  • Yvonne Hauge
  • Tlf. +4747331556