Påsketur Sylan på tvers

Fellestur

Fra dato
3. april kl. 08:00
Til dato
9. april kl. 12:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Påsketur, Dntungtrøndelag, Turkatalog2020, Sylan, Grenseløsefjell, Turkatalog2020_Ungtur
Arrangører
DNT ung Trøndelag, Nord-Trøndelag Turistforening , Trondhjems Turistforening
Turområde
Sylan / Bealjehkh (se kart)
Turkode
42007

På denne påsketuren får du se de unike fjellformasjonene i de trønderske fjellene Sylan, og du får en god balanse mellom oppvartning i betjente fjellstuer og kjenne på gleden av å være din egen fjellgourmet på rutas selvbetjente hytter. Turen er akkurat passe langt borte og av passe lengde til at du får kjenne på den gode villmarksfølelsen. Du bestemmer selv om du vil bruke halve påsken og gå Sylan på tvers, eller om du ønsker å bli igjen noen dager i etterkant og benytte Midt-Norges flotte natur, som virkelig kler påskedrakten.

Dag 1 Fredag 3. april. Vi møtes på Trondheim S kl 09:30, og tar toget til Reitan, like før Røros. Fra Reitan går vi oppover dalen mot den selvbetjente DNT-hytta Kjølihytta, ved Kjølifjellet. Distanse 17 km

Dag 2Lørdag 4. april. Denne dagen går vi etappen som virkelig tar oss inn i Sylan, og målet er den betjente DNT-hytta Nedalshytta. Lunsj kan kjøpes eller nytes medbrakt på den private fjellstua Væktarstua omtrent halvveis. Distanse 35 km.

Dag 3Søndag 5. april. Vi skal idag bevege oss rundt den mektige Storsylen, som er Nord-Europas høyeste grensefjell! Tilfeldigheter gjorde at nettopp denne mektige toppet havnet i Norge, og lunsjen inntas på DNTs-nødbu Fiskåhøgda (som DNTung Trøndelag totalrenoverte for et par år siden). Utover ettermiddagen får vi vurdert om Storylen er vakrest fra vest eller øst, og tar inn for nattenpå Sylarnas fjällstation. Distanse for dagen: 19 km.

Dag 4 mandag 6. april. Vi beveger oss østover inn mot Gåsen fjällstuga. Turen starter lett i flatt terreng utover dalen, men avsluttes med en god del høydemeter. Distanse for dagen: 17 km.

Dag 5 tirsdag 7. april. Tirsdagen bir lang. Før lunsj går vi til den selvbetjente Stensdalen. Etter lunsj går vi ned til siviliasjonen Vålådalen fjällstation, en bedre middag og en etterlengtet dusj! Distanse for dagen: ca29 km

Dag 6 onsdag 8. april. Vi reiser med buss fra Vålådalen fjällstation etter frokost, og ankommer skibyenÅre. Fra Åre er det flere muligheter! Hvorfor ikke bli igjen noen dager og teste ut skibakken i Åre, hvor blant annet FIS Alpine World Ski Championshiphar blitt avholdt tre ganger? Enten du velger å bli igjen eller reise hjemover er det flere muligheter.Du kan enten ta toget fra Åre til Trondheim, og derfra reise videre med fly eller tog til Oslo. En annen mulighet er å ta det svenske nattoget fra Åre som forlater byen om kvelden og i løpet av natten tar deg sydover og gjør at du er i Oslo midt på dagen, dagen etter.

Nødvendig utstyr: Fjellski, lakenpose, varme klær (Gode votter, lue, vindtett jakke og bukse, ull!!) thermos, googels samt en god sekk å ha alt i.

NB! Dette er en krevende tur der du behøver gode skiferdigheter og tidligere erfaring med lengre vinterturer

Pris: kr 3.200 for medlemmer av DNTung. kr 5.200 ikke medlemmer. prisen dekker: Overnatting på alle hyttene, full kost på de betjente hyttene, middag på selvbetjenthyttene, turledelse.

Du kan lese mer om medlemskap i DNT her.
 
Mer informasjn vil bli sendt til de påmeldte.

Påsketur Sylan på tvers

På denne påsketuren får du se de unike fjellformasjonene i de trønderske fjellene Sylan, og du får en god balanse mellom oppvartning i betjente fjellstuer og kjenne på gleden av ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT ung Trøndelag
  • Tlf. 73924200
  • E-post: tt@dnt.no