Friluftsskole 3.-7. august

Arrangement

Fra dato
3. august kl. 08:30
Til dato
7. august kl. 15:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Arrangement, Dnt-Skolefri, Rønningen, Friluftsskole, 5-7-Klasse, Hverdagsfriluftsliv
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Trondheimsmarka (se kart)
Turkode
42019
Dette arrangementet er over!

Lær deg alle Lars Monsen triksene og mye mer i løpet av 5 aktive, sosiale og morsomme dager i bymarka.

Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og ungdom mellom 10–13-år. Målet med friluftsskolen er å skape et positivt og lystbetont ferietilbud i nærmiljøet som skal legge grunnlag for varige friluftsvaner. 

Program for uken:

NB! Oppmøte hver dag i Granåsen kl 08:30, henting samme stedt kl 15:30.

mandag: Vi begynner med noen enkle naveleker på parkeringsplassen, innen vi går samlet til leirstedet.  Resten av dagen bruker vi på å riggge opp leirplassen. Hvis det blir tid, legges det tilrette for opplæring i bruk av øks, kniv og sag. Felles nedtur til parkeringsplassen.

Tirsdag: Fokus for dagen er allemannsretten gjennom quiz og lek. Unge kokker holder bålmatkurs med oss, som resluterer i en tre-retters felles lunsj.

Onsdag: Orienteringsforbundet stiller med 2 ungdomsinstruktører som lærer oss grunnleggende kart og kompass forståelse, og som tar oss med på en o-ekspedisjon utenfor stiene i Bymarka.

Torsdag: Vi bruker kunskapen vi lærte om orientering til å finne en ny og spennende vei opp til Rønningen. Frivillig overnatting på Rønningen i hengekøyer for de som ønsker. Felles middag i regi av unge kokker

Fredag: Unge kokker er på plass igjen og holder det siste bålmatkurset, som spises i 11-tiden. Vi avslutter med ulike lagkonkurranser, lek og morro. NB! tidligere avslutning grunnet overnatting. Vi er ned ved Granåsen kl 14:00 denne dagen

NB! Endringer i programmet kan forekomme på grunn av vær og forhold.

Bli med på sommerens store opplevelse du også!

Sted: Rønningen i Bymarka
Pris:
Kr 600,- for DNT-medlem/kr 950,- for ikke-medlem.  

Du kan lese mer om medlemskap i DNT her.

Prisen inkluderer opplæring i friluftsliv, diplom ved gjennomført friluftsskole og 3bålmatkurs i regi av unge kokker. Det er med egne ledere som følger deltakerne hele tiden og gjennomfører aktiviteter underveis på campen.

VIKTIG MELDING - COVID19

Pga koronautbruddet og smittevernregler rundt viruset fører dette til noe endringer på praktiske løsninger på campene i regi av Trondhjems Turistforening. Antall plasser på campene er redusert. Deltakerne blir delt inn i mindre smitteenheter. Disse  gruppene kan bo på samme rom og dele samme spisebord. Samtidig legges det tilrette for at 1-meters-regelen mtp avstand til hverandre enkelt kan overholdes til hver tid. Camplederne vil sørge for høyt fokus på god håndhygiene og at alle tar hensyn til hverandre.

Turledere og hyttene er godt innført i smittevernsregler for aktiviteter og hytter, så deltakerne vil bli tatt godt vare på av disse. Informasjon blir gitt underveis på turen.

Alle deltakere må ha med sin egen antibac (det er også desinfiseringsmidler på hyttene.)

Deltakerne må holde seg hjemme hvis de er syke, eller har mistanke om sykdom når de starter på turen - følg myndighetenes råd

Mer informasjon sendes til de påmeldte.

 

 

Friluftsskole 3.-7. august

Lær deg alle Lars Monsen triksene og mye mer i løpet av 5 aktive, sosiale og morsomme dager i bymarka. Friluftsskolen er et ferietilbud i nærmiljøet for barn og ungdom ...

Kontaktinformasjon:

  • Trondhjems Turistforening
  • Tlf. 73 92 42 00
  • E-post: tt@dnt.no