Avlyst Toppturer til Storsylen og Storsola

Fellestur

Fra dato
31. juli kl. 19:30
Til dato
2. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Topptur, Hyttetur
Arrangør
Trondhjems Turistforening
Turområde
Sylan / Bealjehkh, Trollheimen, Trøndelag (se kart)
Turkode
40053
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

På denne turen blir Nedalshytta basen for dagsturene til de mektige toppene i Sylmassivet. Fra hytta er det merka ruter til både Storsylen og Storsola som er de mest populære toppturmålene fra norsk side.

Fredag: Privatbiler fra Trondheim til Nedalshytta, oppmøte innen kl 19.30. Kveldsmat og informasjon.

Lørdag:  STORSYLEN, 1762 moh, 20 km t/r, 1000 høydemeter. Storsylen er Sør-Norges høyeste grensefjell og den mest besøkte toppen i Sylan både fra norsk og svensk side. Toppen, som så vidt er norsk, reiser seg majestetisk 1762 meter til vers og er omkranset av høye svenske fjell. Turen starter slakt men fra Syltjønna er det 1.000 m stigning. Turen er krevende med enkelte luftige passasjer og du må regne med å bruke mellom 8 og 9 timer tur retur i ren gangtid. 

Søndag: STORSOLA, 1711 moh, 17 km t/r, 930 høydemeter. Toppturen til Storsola er kortere enn turen til Storsylen. Toppen er litt lavere, 1711 moh. men utsikten er vel så praktfull, mot resten av Sylmassivet med Storsylen og helt fri mot vest og sør. Storsola utgjør grenserøys 155A på riksgrensa. , eventuelt lettere alternativ til Ekorrdörren. Retur fra hytta til Trondheim før middag.

Kart: Högalpin karta Sylarna 1:20 000.

Pris u/reise medlem kr. 2.335,-

Pris u/reise ikke medlem kr. 3.135,-

Disse prisene dekker turledelse, to overnattinger, frokost og niste/termos både lørdag og søndag, samt middag fredag og lørdag kveld.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Smittevernstiltakene fra myndighetene og DNTs nasjonale standarder for besøk av hytter og deltakelse på turer er det viktig å være forberedt på. Blant annet må at alle som ikke bor i samme husstand holde minst en meter avstand til hverandre,  alle  må vaske hender godt, ikke dele utstyr etc. På hyttene vil det være oppslag for hvordan man oppfører seg på hytta. Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som ikke i hovedsak er preget av Covid 19 men av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære. Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her:

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i: generelle vilkår fellesturer

 

Toppturer til Storsylen og Storsola

På denne turen blir Nedalshytta basen for dagsturene til de mektige toppene i Sylmassivet. Fra hytta er det merka ruter til både Storsylen og Storsola som er de mest populære ...

Kontaktinformasjon:

  • Eva Austvik
  • Tlf. 73924200
  • E-post: tt@dnt.no