Avlyst Telemarkshelg på Dindalshytta

Fellestur

Fra dato
12. februar kl. 15:30
Til dato
14. februar kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Telemarksving, Telemarkskikjøring, Dntungtrøndelag, Dindalshytta
Arrangører
DNT ung Trøndelag, Trondhjems Turistforening
Turområde
Dovrefjell (se kart)
Turkode
42000
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Grunnet forlengelsen av koronatiltak, lar det seg dessverre ikke gjøre å arrangere hyttetur med deltakere fra ulike husstander.

DNTung Trøndelag har flere vinterturledere som ønsker å slå et slag for den tradisjonsrike bratt nedoverbakke skiteknikken telemark på fjellski med stålkant.

I den forbindelse inviterer vi deg med til trivelige Dindalshytta hvor vi lager god mat, koser oss forran peisen og øver oss på telemark-kjøring på fjellski i bakkene rundt hytta. Vi stiller med instruktører som gir en grunnleggende innføring i ski- og svingteknikk på turski med stålkanter. Hvis skiene har BC-binding må denne være i kombinasjon med stødige skisko. Det anbefales slalomstaver eller teleskopstaver i stedet for turstaver.

Grov plan for helgen:

Fredag: Felles maxi taxi fra Oppdal til Blokkhus. Her spenner vi på oss skiene og går 5 km i motbakke opp til hytta. Enkel middag på hytta når vi kommer frem. Spill og sosiale aktiviteter på kvelden.

Lørdag: Vi begynner med en enkel innføring i telemarkssvingen, praktiske øvelser og personlig tips for å utvikle teknikken i bakkene rundt hytta. Om vi klarer oss bra, drar vi på topptur til Brattskarven og leker oss ned på ski. Felles middag på kvelden.

Søndag: Utvask og rydding av hytta før vi har litt skileik og øving på telemark i bakkene rundt hytta. Hjemreise på ettermiddagen.

TIPS: Meld deg gjerne på vår telemarkskveld i Vassfjellet før du detar på denne turen. 

Pris: kr 650 for DNTung medlemmer, kr 1250 for ungdommer som ikke er medlem av DNT. Les mer om medlemsskap i DNT her.  Prisen inkluderer turledelse samt telemarksinstrukser, maxitaxi tur/retur Oppda-Blokkhus, overnatting , middag fredag og lørdag samt frokostgrøt lørdag og søndag.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og hyttevertskap er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

Se FHIs temaside for koronavirus

Telemarkshelg på Dindalshytta

DNTung Trøndelag har flere vinterturledere som ønsker å slå et slag for den tradisjonsrike bratt nedoverbakke skiteknikken telemark på fjellski med stålkant. I den forbindelse inviterer vi deg med til ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT ung Trøndelag
  • Tlf. 73924200
  • E-post: tt@dnt.no