Avlyst Introduksjon til vinterfriluftsliv på Dovrefjell

Fellestur

Fra dato
10. april kl. 08:00
Til dato
11. april kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Sosialt, Dovrefjell, Reinheim, Dntungtrøndelag
Arrangører
DNT ung Trøndelag, Nord-Trøndelag Turistforening , Trondhjems Turistforening
Turområde
Dovrefjell (se kart)
Turkode
42000
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Denne aktiviteten er dessverre avlyst. På bakgrunn av regjeringens pressekonferanse 23. mars har TT valgt å avlyse alle våre aktiviteter frem til 12. april

Dovrefjell er kjent for fine forblåste vidder og barske forhold. Denne helgen har vi ingen store ambisjoner, men fokuserer på komfortabel vinterfriluftsliv. Vi har med pulk, ski og telt og ser hvor langt inn på fjellet vi kommer. Det er satt av god til tid opplæring og erfaringsutveksling.

Lørdag: Vi tar toget fra Trondheim til Kongsvoll. Turen starter med en heftig oppoverbakke. Vell over kneika blir vi forhåpentligvis belønnet med fin utsikt over vidda. Vi går et stykke innover før vi slår opp teltene og gjør oss klare for natta.

Søndag: Vi begynner dagen rolig, med en god frokost. Kanskje vi rekker å gå opp på en høgde innen vi pakker ned teltet og suser ned ti togstasjonen?

Nødvendig utstyr: Fjellski med feller, varm sovepose (minimum ned til -20), 1, og gjerne 2 gode liggeunderlag, spade, varme klær (Gode votter, lue, vindtett jakke og bukse, ull!!). Se DNT sin pakkeliste for vinteren. Ta gjerne med eget telt og brenner om du er vant til å bruke utstyret. De som ikke har, kan låne av DNTung Trøndelag.

Mat: Vi stiller med middag, du tar med lunsj og frokost.

Pris: kr 200 for medlemmer av DNT. kr 450 ikke medlemmer. prisen dekker lån av utstyr, middag og turledelse. Togbillet må hver enkelt ordne med selv.

Du kan lese mer om medlemskap i DNT her.

mer info vil bli sendt til de påmeldte.

Smittevernstiltak på turer
Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på tur. 

Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

Se FHIs temaside for koronavirus

NB! Det i en tidsavgrenset periode kun er åpenet for at  personer bosatt i samme kommune som turen går i, kan delta på våre arrangement, jamfør gjeldende smittevernsanbefalinger. Denne turen er berørt av denne begrensningen.

Introduksjon til vinterfriluftsliv på Dovrefjell

Dovrefjell er kjent for fine forblåste vidder og barske forhold. Denne helgen har vi ingen store ambisjoner, men fokuserer på komfortabel vinterfriluftsliv. Vi har med pulk, ski og telt og ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT ung Trøndelag
  • Tlf. 73924200
  • E-post: tt@dnt.no