SignaTUR Trollheimen med DNTung Trøndelag

Fellestur

Fra dato
17. juli kl. 16:00
Til dato
25. juli kl. 06:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Signaturtur, Dntungtrøndelag, Trollheimen, Turkatalog2021_Hyttetilhytte, Turkatalog2021_Ungtur
Arrangører
DNT ung Trøndelag, Nord-Trøndelag Turistforening , Trondhjems Turistforening
Turområde
Trollheimen (se kart)
Turkode
42000
Dette arrangementet er over!

Bli med DNTung Trøndelag til spektakulære Trollheimen, og en uke som tar for seg det beste Trollheimen har å by på!

SignaTUR Trollheimen byr på det ene vakre postkortmotivet etter det andre. Du får oppleve Gjevilvassdalen, Innerdalen, Storlidalen, Jøldalen og Folldalen som av mange fjellvandrere er utpekt som noen av Norges vakreste seterdaler. I tillegg byr SignaTUR Trollheimen på spektakulære omgivelser og muligheter for å bestige både Snota og Innerdalstårnet. Som om dette ikke er nok, så byr turen på overnattinger i turistforeningens kvarterer på fjellgårder og ærverdige hytter som alle ble bygd på slutten av 1800- tallet og i begynnelsen av 1900-tallet. Ikke rart at NRKs "Ut i naturen" har laget en rekke TV-program fra denne frodige fjellheimen.

lørdag: Felles transport fra Oppdal (for de som ønsker det) til Gjevilvasshytta,betjent, kveldsmat.

søndag: Opp Gjørdølsdalen, forbi Høghøa og i slakt terreng langs foten av Svarthetta frem til Jøldalshytta,betjent, 20 km, 7 t.

mandag: Dagens tur til Trollheimshytta, betjent, går over Geithetta med praktfull utsikt til Trollhettas topper og botner, 17 km, 6 t. 

tirsdag: Opphold og hviledag Trollheimshytta med med mulighet for topptur til Snota, 1.669 moh, for den som ønsker dette, 22 km, 8 t.

onsdag: På turen til Kårvatn Fjellgård, går vi innunder Snota-massivet og gjennom Naustådalen hvor utsikten åpner seg utover Todalen med fjellgården Kårvatn, 24 km, 8 t.

torsdag: Turen over til Innerdalen er kort i distanse, men høydeforskjellen er stor. Utsikten fra Bjøråskaret mot Innerdalsfjella og Innerdalen djupt nede er noe av det vakreste du kan oppleve, 5 t. I Innerdalen skal vi overnatte to netter på selvbetjent kvarteret Innerdalshytta.

fredag:  Opphold og hviledag Innerdalshytta med muligheter for  topptur til Innerdalstårnet, 1450 moh, for den som ønsker dette. 6 t.

lørdag: Mot Bårdsgården Fjellgård, selvbetjent, går turen mellom de praktfulle fjellene etter Innerdalen, 21 km, 7 t.

søndag: Siste dagen går turen over til Vassendsetra, selvbetjent, videre langs Gjevilvatnet frem til Gjevilvasshytta, betjent, hvor ukesturen startet og slutter. mulighet til å ta rutebuss fra hytta til Oppdal sentrum

Kart: Trollheimen Sør og Nord. Begge 1:50 000.

Pris medlemmer kr 3.900,- u/reise. Pris ikke medlemmer kr 5.900,- u/reise.

Disse prisene dekker turledelse, åtte overnattinger, frokost, niste/termos og middag alle dager unntatt første lørdag hvor kun middag ved ankomst er inkludert, taxi fra Oppdal til Gjevilvasshytta. Les mer om medlemsskap i DNT her.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre turledere og hyttevertskap er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

Se FHIs temaside for koronavirus

Mer info vil bli sendt til de påmeldte.

SignaTUR Trollheimen med DNTung Trøndelag

Bli med DNTung Trøndelag til spektakulære Trollheimen, og en uke som tar for seg det beste Trollheimen har å by på! SignaTUR Trollheimen byr på det ene vakre postkortmotivet etter ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT ung Trøndelag
  • Tlf. 73924200
  • E-post: tt@dnt.no