Femunden- Røros i kano med DNT ung

Fellestur

Fra dato
30. juli kl. 10:00
Til dato
1. august kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Padletur, Kano, Dntungtrøndelag, Femund
Arrangører
DNT ung Trøndelag, Nord-Trøndelag Turistforening , Trondhjems Turistforening
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
42000

Bli med DNTung Trøndelag til de berømte tømmerrennene i Femund!

Rolige vann, tømmerrenner og elvestryk. Kanoturen i Femundmarka er variert og vakker. Vi bor i henegkøyer, bader, slår leir og koser oss. Husk å pakke tingene dine vanntett, for her det er ingen garanti mot å hvelve!

Vi kommer til å padle fra Sørvika på Femunden til Røros sentrum. Dette er den mest populære padleruta på Femunden. Vi padler via elvestryk, tømmerrenner og mange små vann med øyer rundt omkring.

Dette blir først og fremst en koslig og sosial tur i vakre omgivelser. Overnatting skjer i henegkøye (du kan låne av oss om du ikke har! ) eller under åpen himmel og vi lager maten selv. Vi stiller med hengekøyer, primuser og leier kanoer.

Du trenger ingen forkunnskaper i padling av kano. På kveldstid kan vi finne på diverse aktiviteter som slakkline (gå på line), klatring i trær, spill, volleyball og kikke på stjernehimmelen.

Nødvendig utstyr:

  • Vanntette og varme klær med et eller flere skift, ullgenser, sokker osv.
  • Eget spiseutstyr, fat, skje, gaffel ol.
  • Sovepose og liggeunderlag
  • Badetøy
  • Rull med søppelsekker for vanntett pakking. NB! Alle klær, sovepose, elektronikk må pakkes 100% Vanntett! Du kan ta 2 stk. søppelsekker, presse ut lufta, og sette på teip eller snøre. Vær forberedt på hvelv med kano.

Dato: 30. juli - 1. august, NB! oppmøte på Røros midt på dagen!

Sted: Femunden

Aldersgrense: 16 år

Kostnader for denne turen blir kr 850 for medlemmer, 1650 ikke medlemmer som inkluderer mat, transport Røros-Femunden TR, kanoleie, telt og primuser. Hver enkelt må selv komme seg til Røros.

Les mer om medlemsskap i DNT her.

Smittevernstiltak på turer og hytter
Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på på tur. 

Våre turledere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid 19.

Se FHIs temaside for koronavirus

Bli med på en fantastisk tur!

Femunden- Røros i kano med DNT ung

Bli med DNTung Trøndelag til de berømte tømmerrennene i Femund! Rolige vann, tømmerrenner og elvestryk. Kanoturen i Femundmarka er variert og vakker. Vi bor i henegkøyer, bader, slår leir og ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT ung Trøndelag
  • Tlf. 73924200
  • E-post: tt@dnt.no