Grunnleggende turlederkurs for ungdom

Kurs

Fra dato
22. oktober kl. 16:00
Til dato
24. oktober kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Dntungtrøndelag
Arrangører
DNT ung Trøndelag, Nord-Trøndelag Turistforening , Trondhjems Turistforening
Turområde
Sylan / Bealjehkh, Trondheimsmarka, Trøndelag (se kart)

Liker du å være på tur og ta ansvar? Liker du å bli kjent med nye mennesker og utforske nye steder? Da kan turlederrollen være noe for deg. Grunnleggende turlederkurs gir deg kompetanse til å lede mennesker i natur i lavlandet/nærmiljøet hele året, samt til å gå videre på DNT`s sommerturlederkurs for å kunne lede turer i fjellet.


Sentrale tema på kurset blir turledelse, orientering og turkunnskap. Opplegget er en fin blanding av praktiske øvelser og teori. Kurset er lagt opp slik en ordinær DNT ung-tur ville foregått i fjellet. Deltakerne bytter på rollen som turleder og man er turledere parvis. Opplegget er ikke veldig eksamens/test-preget, men er mer et kurs hvor man lærer underveis, og hvor vi lærer av hverandre. Begge nettene vil vi overnatte på Græslihytta i Sylan.

Temaer på kurset: Presentasjonsteknikker, ferdaråd, orientering, turlederrollen, gruppedynamikk, marka og naturkunnskap, pakking og bekledning, mat på tur med grupper, førstehjelp/redning, bål og leirplass, inn losjering på selvbetjent hytte og turledersekken.

Krav: Du må ha gjennomført ambassadørkurs før kursstart og bør ha vært en del på tur tidligere og det er fint om du har grunnleggende kunnskap om orientering og førstehjelp.

Aldersgruppe: Dette kurset er forbeholdt ungdommer i alderen 16-26 år

Kursavgift: Gratis for DNT ung medlemmer. NB! reise kommer i tillegg.

Utstyr: Vi skal være ute hele helgen, så beregn utstyr til dette. Fredag begynner vi å gå med en gang bussen stopper, så møt opp i turutstyr og gode fjellstøvler.

Mat: Felles havregrøt om morgenen og felles middag, øvrig tørrmat må hver enkelt stille med selv. Alle er med og bærer innkjøpt mat, samt hjelper til med matlaging, rydding ol. NB: Si ifra dersom du har spesielle behov når det gjelder mat.

Turlederhåndboka kan hentes ut på TT-brygga fra og med 1 måned før kursstart. Du kan lese mer om den komplette turlederutdannelsen her.

 

Grunnleggende turlederkurs for ungdom

Liker du å være på tur og ta ansvar? Liker du å bli kjent med nye mennesker og utforske nye steder? Da kan turlederrollen være noe for deg. Grunnleggende turlederkurs gir ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT ung Trøndelag
  • Tlf. 73924200
  • E-post: tt@dnt.no