Sommerturlederkurs for ungdom i Sylan

Kurs

Fra dato
2. juli kl. 08:00
Til dato
7. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Kurs, Turlederkurs, Turleder, Sommerturlederkurs, Dntungtrøndelag, Sylan
Arrangører
DNT ung Trøndelag, Trondhjems Turistforening
Turområde
Sylan / Bealjehkh (se kart)

Er du turglad med mye erfaring fra høyfjellet, hyte-til-hytte turer? Sosial og glad i folk? Har du gode ferdigheter i bruk av kart og kompass? Klar til å ta steget videre etter grunnleggende turlederkurs? Nå har du sjansen! DNT ung Trøndelag arrangerer sommerturlederkurs (modul 3 i DNTs turlederutdanning) fra fredag 2. juli til onsdag 7. juli for ungdom mellom 16-26 år.

Dette er et kurs for deg som har gått på DNT Ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs og som ønsker å bli turleder på våre turer i fjellet. Kurset er for voksne f.o.m. 16 år. Målet med kurset er å gi deltakerne gode kunnskaper om ledelse i en turgruppe, evner til planlegging av ruter og veivalg, mestre orientering under krevende forhold, takle stressende turledersituasjoner og deltakere, ha kjennskap til natur, kultur og forvaltning i fjellet. Kurset er lagt opp som en tur der alle temaene blir tatt opp og gjennomført både teoretisk og i praksis. Mer info om turlederutdanningen finner du på nettsiden www.turistforeningen.no/turleder eller ved å henvende deg til TT-kontoret. Interesserte bes fylle ut søknadsskjema og sende dette inn til Trondhjems Turistforening, Sandgt. 30, 7012 Trondheim eller på e-post til anne.wijst@dnt.no. Fortløpende opptak med siste frist 20. juni 2021.

Opptakskrav

For opptak til sommerturlederkurset, kreves det at du har gjennomført både ambassadørkurs og grunnleggende turlederkurs (bestått eller fått godkjent modul 1 og 2 ved tilsvarende utdanning) i DNTs turlederutdanning. Det kreves også gode kunnskaper om orientering og ferdsel i høyfjellet over flere dager. Du må vise til variert og god egenerfaring fra turer i sommerhalvåret. I tillegg må du ha erfaring som turleder på turer i nærområdet. Deltakerne tas opp etter søknad. Personer med skriftlig avtale om videre turlederpraksis i medlemsforeningene prioriteres ved opptak. Deltakerne blir vurdert til bestått/ikke bestått ved avsluttet kurs.

Tid og sted

Kurset vil gå fra fredag morgen 2. juli til onsdag ettermiddag 7.juli i Sylan. Nærmere informasjon om oppmøtested og område gis deltakere som blir tatt opp på kurset. 

Pris

Kurset koster kr 2.000,- og dekker mat, overnatting, reise tur/retur fjellet-Trondheim og instruktører.

For hvem

Ungdom mellom 16 og 26 år, som har bestått/fått godkjent modul 1 og 2 i DNTs turlederutdanning og som er kvalifiserte i forhold til opptakskrav. 

Spørsmål og innsending av søknad

Søknadsfristen er 20. juni, etter dette er det løpende opptak til kurset er fullt. Fyll ut søknadsskjema og send det inn, sammen med evt. anbefaling fra medlemsforening, til DNT ung Trøndelag  på e-post til anne.wijst@dnt.no. Spørsmål kan rettes til Anne på e-post eller på tlf.nr 93884610

 

Sommerturlederkurs for ungdom i Sylan

Er du turglad med mye erfaring fra høyfjellet, hyte-til-hytte turer? Sosial og glad i folk? Har du gode ferdigheter i bruk av kart og kompass? Klar til å ta steget ...

Kontaktinformasjon: