Avlyst Toppturhelg på fjellski

Fellestur

Fra dato
11. februar kl. 16:00
Til dato
13. februar kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Telemarksving, Dntungtrøndelag, Telemarkskikjøring, Dindalshytta
Arrangører
DNT ung Trøndelag, DNT Nord-Trøndelag , Trondhjems Turistforening
Turområde
Dovrefjell (se kart)
Turkode
42000
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

DNTung Trøndelag har flere vinterturledere som ønsker å slå et slag for den tradisjonsrike bratt nedoverbakke skiteknikken telemark på fjellski med stålkant.

I den forbindelse inviterer vi deg med til trivelige Dindalshytta hvor vi lager god mat, koser oss forran peisen og øver oss på telemark-kjøring på fjellski i bakkene rundt hytta. Vi stiller med instruktører som gir en grunnleggende innføring i ski- og svingteknikk på turski med stålkanter. Hvis skiene har BC-binding må denne være i kombinasjon med stødige skisko. Det anbefales slalomstaver eller teleskopstaver i stedet for turstaver.

Grov plan for helgen:

Fredag: Felles transport fra Trondheinm til Blokkhus. Her spenner vi på oss skiene og går 5 km i motbakke opp til hytta. Enkel middag på hytta når vi kommer frem. Spill og sosiale aktiviteter på kvelden.

Lørdag: Vi begynner med en enkel innføring i telemarkssvingen, praktiske øvelser og personlig tips for å utvikle teknikken i bakkene rundt hytta. Om vi klarer oss bra, drar vi på topptur til Brattskarven og leker oss ned på ski. Felles middag på kvelden.

Søndag: Utvask og rydding av hytta før vi har litt skileik og øving på telemark i bakkene rundt hytta. Hjemreise på ettermiddagen.

TIPS: Meld deg gjerne på how to telemark før du detar på denne turen. 

Pris: kr 650 for DNTung medlemmer, kr 1250 for ungdommer som ikke er medlem av DNT. Les mer om medlemsskap i DNT her.  Prisen inkluderer turledelse samt telemarksinstrukser, reise tur/retur Trondheim-Blokkhus, overnatting , middag fredag og lørdag samt frokostgrøt lørdag og søndag.

Toppturhelg på fjellski

DNTung Trøndelag har flere vinterturledere som ønsker å slå et slag for den tradisjonsrike bratt nedoverbakke skiteknikken telemark på fjellski med stålkant. I den forbindelse inviterer vi deg med til ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT ung Trøndelag
  • Tlf. 73924200
  • E-post: tt@dnt.no