Introduksjon til vinterfriluftsliv på Dovrefjell

Fellestur

Fra dato
26. februar kl. 08:00
Til dato
27. februar
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Dntungtrøndelag, Sosialt, Reinheim, Dovrefjell,
Arrangører
DNT ung Trøndelag, DNT Nord-Trøndelag , Trondhjems Turistforening
Turområde
Dovrefjell (se kart)
Turkode
42000
Dette arrangementet er over!

Dovrefjell er kjent for fine forblåste vidder og barske forhold. Denne helgen har vi ingen store ambisjoner, men fokuserer på komfortabel vinterfriluftsliv. Vi har med ski og telt og ser hvor langt inn på fjellet vi kommer. Det er satt av god til tid opplæring og erfaringsutveksling.

Lørdag: Vi tar toget fra Trondheim til Kongsvoll. Turen starter med en heftig oppoverbakke. Vel oppe, blir vi forhåpentligvis belønnet med fin utsikt over vidda. Vi går et stykke innover før vi slår opp teltene og gjør oss klare for natta.

Søndag: Vi begynner dagen rolig med en god frokost. Kanskje vi rekker å gå opp på en høyde før vi pakker ned teltet og suser ned til togstasjonen?

Nødvendig utstyr: Fjellski med feller, varm sovepose (minimum ned til -20), 1, og 2 gode liggeunderlag, spade, varme klær (gode votter, lue, vindtett jakke og bukse, ull!!). Se DNT sin pakkeliste for vinteren. Ta gjerne med eget telt og brenner om du er vant til å bruke utstyret. De som ikke har, kan låne av DNTung Trøndelag.

Vi legger opp til et infomøte der vi øver oss på å sette opp telt og bruk av brennerne våre uka før vi skal på tur.

Mat: Vi stiller med middag, du tar med lunsj og frokost.

Pris: kr 200 for medlemmer av DNT. kr 450 ikke medlemmer. prisen dekker lån av utstyr, middag og turledelse. Togbillet må hver enkelt ordne med selv.

Du kan lese mer om medlemskap i DNT her.

mer info vil bli sendt til de påmeldte.

Introduksjon til vinterfriluftsliv på Dovrefjell

Dovrefjell er kjent for fine forblåste vidder og barske forhold. Denne helgen har vi ingen store ambisjoner, men fokuserer på komfortabel vinterfriluftsliv. Vi har med ski og telt og ser ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT ung Trøndelag
  • Tlf. 73924200
  • E-post: tt@dnt.no