Toppturer på Tustna med DNTung Trøndelag

Fellestur

Fra dato
3. juni kl. 16:00
Til dato
6. juni kl. 20:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Gullsteinvollen, Tustna, Ryggvanding, Dntungtrøndelag, Topptur
Arrangører
DNT ung Trøndelag, DNT Nord-Trøndelag , Trondhjems Turistforening
Turkode
42000

Denne langhelgen utforsker DNTung øya Tustna, hvor vinteren og snøen vanligvis har sluppet taket på dette tidspunktet. De litt luftige eggene fra Skarven til Jurtind og videre til Knubben blir gjerne nevnt som Nordmørseggen.

Program for helga:

Fredag 3. juni: Felles transport fra trondheim til parkeringsplassen nord for Gullsteinvollen, selvbetjent, som vi skal ha som base denne helga. Middag og sosiale innslag på kvelden.

Lørdag 4. juni: Etter frokost starter vi på vår første ryggvandring ved den store masta Barskaret via Vettalia. Hvor vi først går opp til Knubben 680 moh, videre til Leirtinden 760 moh og opp til dagens høyeste punkt Juratinden på 857 moh før vi stikker nesen nedover mot Gullsteinvollen. Vel framme på hytta lager vi middag i felleskap.

Søndag 5. juni: I dag starter vi å følge samme sti vi kom ned dagen før til passet mellom Jørenvågsalen og Skarven. Derfra opp til Skarven på 896 moh og videre ned langs ryggen til Dyrkollgrova på 469 moh før vi går vestover ned til Gullsteinvollen.

Mandag 6. juni: 2. pinsedag og bonusdag! Etter frokost vasker og rydder vi hytta før vi drar ned til bilene igjen. Vi ser an formen og tar enten en lat dag ved stranden med bading og volleyball, eller en heftig toppturdag på Stabblandet (naboøya).

Hjemreise på kvelden.

Pris

Pris medlem  kr 900,-

Pris ikke medlem kr 1500,-  Bli medlem i DNT

Disse prisene dekker trtansport, 3 overnattinger på Gulsteinvollem, middag fredag, lørdag og søndag, grøtfrokost og turledelse.

mer info vil bli sendt til de påmeldte

Kontaktinformasjon:

  • DNT ung Trøndelag
  • Tlf. 73924200
  • E-post: tt@dnt.no