SignaTUR Romsdalstien med DNT Ung Trøndelag (16-26 år)

Fellestur

Fra dato
10. juli kl. 13:30
Til dato
14. juli kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetilhytte, Bareforungdom, Romsdalsstien, Dntromsdal, Dntung, Aktivitet Fottur, Frahyttetilhytte
Arrangør
DNT ung Trøndelag
Turkode
42000
Dette arrangementet er over!

Bli med DNT Ung Trøndelag til den spektakulære Romsdalstien, med fem dager på tur fra fjord til fjell gjennom frodige daler og over majestetiske topper.

Minst én gang i livet bør du unne deg en SignaTUR. SignaTUR er en samling av Norges ypperste langturer – nøye utvalgt, kvalitetssikret og varmt anbefalt av DNT. Rutene er skiltet og går langs Turistforeningens T-merkede stier. Romsdalstien strekker seg fra fjord til fjell, over berg og daler. Fra fergekaia på Åfarnes til Vasstindbu på 1190 m.o.h. Med andre ord, et mangfold av natur- og TURopplevelser.

Fra fergekaia på Åfarnes bruker vi 5 dager på å gå Romsdalsfjella på tvers, fra hytte til hytte til Isfjorden. Merk at dette er en krevende tur, der du må vite at du er i stand til å gå dagsetappene med egen oppakning. Til tross for tilsynelatende korte dagsetapper så er det mange høydemeter som skal gås, så ta en nøye vurdering av egen form, erfaring og utstyr. For eksempel, pass på at du har sko som du ikke får gnagsår av. Ta gjerne kontakt dersom du er usikker på egen form eller utstyr, så kan vi ta en vurdering sammen.

 

Foreløpig plan for turen:

Dag 1: Åfarnes-Skorgedalsbu. Oppmøte på Åndalsnes stasjon kl. 13:30, eventuelt kl. 14:40 på Åfarnes Fergekai. Det er enkel adkomst med kollektivtransport med tog til Åndalsnes og buss nr. 420 fra Åndalsnes til Åfarnes, se anbefalte tider lenger ned. Fra Åfarnes er det 15 km i lettgått terreng frem til Skorgedalsbu. Vi bærer med oss en bedre middag denne dagen og bruker kvelden på å bli bedre kjent! Turen skal ta 5-6 timer. 

Dag 2: Skorgedalsbu-Måsvassbu. Denne dagen starter også i lettgått terreng langs Ljøsådalen før vi begynner på stigningen innover i fjellet mot Måsvassbu. Etappen er på 14 km og anslått tidsbruk er 6-7 timer. Vi lager oss en god middag fra matlageret. Dette er den siste hytta med matlager på veien, så herfra må vi bære med oss mat for resten av turen.

Dag 3: Måsvassbu-Vasstindbu. Denne dagen starter den brattere delen av turen der vi går fra Måsvassbu på 591 moh over Mørkvasskardet på nesten 1000 moh., så ned gjennom Kjøvdalen og opp til Vasstindbu på 1190 moh. Etappen er på 10km, men mange høydemeter og er beregnet til å ta 5 timer. Vasstindbu er en intim og koselig hytte med spektakulær utsikt! Hytta har kun 10 sengeplasser så her må vi bruke plassen effektivt.

Dag 4: Vasstindbu-Svartvassbu. Dette blir en ny dag i bratt terreng, vi starter med å følge stien relativt bratt nedover til Horndalen før vi får en tøff, men flott tur opp til Nordre Gråfjell og turens høyeste punkt. Herfra følger vi ryggen et stykke før vi tar oss ned til Svartvassbu. Om det er flott vær og gruppa føler seg inspirert, så er det mulig med en avstikker til Søndre Gråfjell og Helvetestinden. Etappen er på 8 km, men med mange høydemeter. Den er beregnet til å ta 5 timer.

Dag 5: Svartvassbu-Isfjorden. Vi avslutter turen rolig med en kort nedstigning til Isfjorden der vi tar felles taxi tilbake til Åndalsnes. 6 km.

Husk at tidsangivelsene kun er veiledende. Kanskje går vi fortere, kanskje tar det lenger tid, -vi bruker den tiden  vi trenger.

 

Anbefalt kollektivtransport:

Ankomst: Det ankommer et tog på Åndalsnes kl. 13:28, som går fra Dombås kl. 12:08, korresponderer godt med tog fra både Trondheim og Oslo. Deretter går buss 420 fra Åndalsnes stasjon kl. 14:00 til Åfjorden fergekai.

Avgang: Felles taxi fra Isfjorden til Åndalsnes. Derfra går det tog kl. 1630.

 

Kart: Romsdalsfjella Nord, 1:50 000.

Pris medlemmer kr 1.750,- u/reise. Pris ikke-medlemmer kr 2.600,- u/reise.

Disse prisene dekker turledelse, fire overnattinger, havregrøt-frokost og middag alle dager unntatt dagen vi reiser hjem, og taxi fra Isfjorden til Åndalsnes.

 

Les mer om turen, hyttene og etappene her.

Mer info sendes ut til de påmeldte når påmeldingsfristen har gått ut. 

Kontaktinformasjon: