To eventyrlige langturer det er vel verdt å bruke en ferieuke på

Foto: Oda Halle

Visste du at noen av landets ypperste langturer ligger i Trøndelag? De to ekspedisjonsturene «Norge på tvers» i Sylan og «Signatur Trollheimen» er begge på DNTs offisielle liste over landets ypperste langturer. 

1) Norge på tvers, 7 dager

Sylan byr på en ekspedisjonsopplevelse ingen andre fjellområder i landet kan skilte med. Du kan krysse Norge på tvers langs 63º nord, helt fra fjorden i Stjørdal og ende opp ved svenskegrensen i Tydal. Den offisielle Norge på tvers-turen følger TTs merkede ruter og du overnatter på betjente og selvbetjente hytter. En krevende ekspedisjon, men du slipper å bære telt, sovepose og mat.

Til Stjørdal kan du reise du med tog via Trondheim og videre til Stjørdal/Værnes eller med fly til Værnes. Hjemreise fra Stugudal med buss til Værnes/Trondheim. Se busstabell på www.177.no

Foto: Fredrik A Kaada

2) Signatur Trollheimen, 7 dager

Blant tusser og troll i den trønderske fjellheimen er det skjult en skatt av en tur. I syv magiske dager og netter kan du vandre langt og lengre enn langt gjennom frodige skoger og lune daler, besøke ærverdige turisthytter, og få naturopplevelser for livet. 

Vi anbefaler å starte denne langturen fra Gjevilvasshytta. Med bil følger du E6 til Oppdal, så videre til Festa hvor du tar av inn til Gjevillvassdalen og parkerer ved Gjevilvasshytta. Kommer du langveis fra kan du ta tog fra Oslo eller Bodø til Oppdal. I sommersesongen går det buss til Gjevilvasshytta som korresponderer med toget fra Oslo. Du kan også ta drosje fra Oppdal til Gjevilvasshytta (pris varierer avhengig av dag og tid på døgnet, men du kan regne med at det vil koste ca. 500 NOK).

Bjøråskardet
Bjøråskardet Foto: Ole Iver Morthov

OBS! Redusert tilbud. Vennligst sjekk gjeldende informasjon om TTs hytter og aktiviteter.
Sjekk også info fra DNT. Generell informasjon fra DNT om hytter og aktiviteter
I år må alle forhåndsbooke plass på DNT-hyttene.

Skrevet av Anne Wagner 19. juni 2021