Storslagen stemning på Storheia

Av: Linn Amalie Aresvik

Mange besøkte storheia denne søndagen.
Mange besøkte storheia denne søndagen. Foto: Andreas P. Lorentzen

I helga gikk Topp7 av stabelen i Bymarka i Trondheim med rekordmange deltakere og upåklagelig vær.  I den anledning overnattet fem unge frivillige fra DNT på Storheia lørdag kveld. Dagen etter ønsket de flere tusen blide turgåere velkommen til topps! 

Det har vel aldri vært så bra vær under Topp 7 noen gang og jeg tror at det kanskje aldri har vært så mange på Storheia samtidig! Andreas P. Lorentzen (styreleder DNT ung Trøndelag)

Storheia var topp nummer tre av sju på den 30 km lange turen der folk i alle aldere deltok. De frivillige fra DNT var ansvarlige for å klippe løvblad-formede hull i klippekortet til deltakerne som passerte. De hjalp også gledelig til med fotografering av deltakerne og gnagsårplater.

Førstemann kom joggende mot toppen allerede kl. 09:25.

Malin (16), Linn Amalie(16) og Marianne (20) klippet på storheia
Malin (16), Linn Amalie(16) og Marianne (20) klippet på storheia Foto: Andreas P. Lorentzen

Fornøyelig folkefest

I 12-tida var det travelt på klippestasjonen. Etter å ha gått et av løypas bratteste partier var mange deltakere fornøyde med egen innsats. De fleste tok en pause på Storheia for å spise niste, nyte utsikten eller ta bilder før de fortsatte på turen videre. Styreleder Andreas P. Lorentzen var turleder var meget fornøyd med dagen og tror det må ha vært ny rekord på storheia. Av de andre som sto på Storheia og klippet var den ferske turlederen Malin (16),  som hadde det meget gøy på søndagen. 

Det yrende folkelivet var på topp i et par timer før det avtok utover ettermiddagen. Rundt kl. 15 var det få igjen som vandret rundt Storheia, baktroppen var på vei og de frivillige fra DNT kunne ta seg fri.

Jeg syntes det var kjempegøy å være frivillig fordi vi møtte så mange glade mennesker som var fornøyde. Jeg hadde en kjempefin dag omringet av positive mennesker som var sliten, men veldig fornøyde! Vi var så heldige å få den høyeste toppen og knallvær. En super opplevelse! Malin Meidal (16)

Sov under åpen himmel

Lørdag ettermiddag ble de ansvarlige på stasjon Storheia ble transportert med bil fra TT-brygga og parkerte på parkeringsplassen ved Henriksåsen. Sekkene deres var fullastet med telt, kjøkkenutstyr, vann og klær. På fine, tørre turstier gikk de opp til Storheia - stien var til og med plankelagt og brolagt i år. Framme på toppen av fjellet ble det varmet opp tomatsuppe og kakao som kunne nytes i kveldssola med utsikt over hele byen. De to nyeste styremedlemmene overnattet i telt i ly for vinden. Været var så bra at resten sov under åpen himmel.

Camp storheia topp 7 som den ble kalt.
Camp storheia topp 7 som den ble kalt. Foto: Andreas P. Lorentzen