Slakkline for studenter

Foto: Andreas P. Lorentzen

Skrevet av: Linn Aresvik 

Studenter sto i kø for å stå på slakkline mellom trærne ved Brattørbrua fredag ettermiddag. Der hadde nemlig DNT-Ung post under rebusløpet i forbindelse med fadderuka. 

Studentene imponerte

Hver studentgruppe fikk tre minutter til å balansere så langt de kunne over en line.
Mange viste iherdig engasjement, lagånd og kreativitet da de løste oppgaven. 
Turleder Johannes Lorentzen syntes innsatsen var god, men noen lot til å imponere ekstra: 

- "Faceplant imponerer veldig. Utenom det var det ei student som bare løp rett over hele linen, og hun hadde bare prøvd slakkline én gang før!  For å få ti poeng måtte man legge seg ned på magen eller ryggen på linen, reise seg, og stå oppreist igjen. Dette var det kun én deltaker som fikk."

Bare en gruppe studenter klarte å få maks poeng ved å ligge på slakklinen.
Bare en gruppe studenter klarte å få maks poeng ved å ligge på slakklinen. Foto: Andreas P. Lorentzen

Gunstig for studenter

Til studenter som vurderer å engasjere seg i DNT ung sier Lorentzen:
- "Gjør det, du kommer ikke til å angre! Dessuten, er det veldig gunstig for studentøkonomien. Det kreves overhodet ingen forhåndserfaring med turgåing for å engasjere seg. "

Som student hadde Johannes Lorentzen vært med på mange turer. Det var på denne tiden han begynte å ta turlederkurs.
- ''Det skal sies at det  er veldig gunstig å være turleder som student også. Man får "gratis" turer og bonger. Også er det veldig givende!''

Uvant terreng

Arrangementet midt i bylandskapet var noe utenom det vanlige for DNT som vanligvis legger opp turene sine i skog, fjell og mark. 
- Selv om dette fungerte som en ganske eksotisk tur for oss gikk det helt fint å være på tur i sentrum óg. Slakkline kan brukes overalt! 

Fadderuka Quak foregår i starten av skoleåret slik at nye studenter gruppevis kan delta på forskjellige aktiviteter for å bli kjent med studentmiljøet.
Rebusløpet til Quack! er et alkoholfritt arrangement i forbindelse med fadderuka, der nye studenter går i Trondheim sentrum fra post til post og vinner poeng. På hver post får studentgrupper en oppgave hvor de kan få inntil 10 poeng. Gruppen som ender opp med flest poeng vinner til slutt rebusløpet. 

Skrevet av Linn Amalie Aresvik 21. august 2016