Foto: Monica Hägglund Langen

Landsmøte 2018

Helgen etter påske var vi i styret på landsmøtet til DNT ung i Drammen. Totalt var det ca. 100 DNT-ung’ere med. DNT fyller 150 år og DNT ung fyller 30 år derfor fikk vi jubileumsmiddag.

DNT ungs landsmøte i Drammen 5.-8. april 2018.
DNT ungs landsmøte i Drammen 5.-8. april 2018. Foto: Marius Dalseg

Vi dro ned torsdag formiddag med tog og dro hjem igjen søndag. Helga begynte med nydelig middag på Eiksetra turisthytte i Lier etterfulgt av overnatting i lavvo utenfor. Fredag morgen var det tid for Hæljrace! Da ble vi delt inn i lag på tre på tvers av de ulike foreningene. Målet var å få flest poeng ved å gå på ski fra Eiksetra og ned til Drammen skisenter. Vi måtte innom 5 obligatoriske poster hvor det var ulike øvelser vi skulle gjøre for å samle poeng. For eksempel skulle vi springe utenfor et stup med sikring, gå lenket fast i hverandre med ski gjennom en hinderløype og ha en slags konebæring. I tillegg kunne vi gå innom 9 frivillige poster som også ga poeng. De seks gruppene som fikk mest poeng kom til finalen Bragernes torg i Drammen sentrum. Vår styrerepresentant Mathilde kom til finalen! Der skulle man gjennom en rekke øvelser som innebar for eksempel hurtig spising av Mariekjeks før én på laget skulle rappellere ned fra rådhuset i Drammen! Det var laget som brukte kortest tid som vant Hæljrace og som fikk velge seg noe fra DNT-butikken i Drammen. Veldig kult!


Senere på dagen hadde vi regionale møter hvor DNT ung Trøndelag og DNT ung Ålesund møttes og delte erfaringer. Deretter hadde vi workshop med NRK om “Monsen minutt for minutt”. Det er sommerens sakte-TV hvor man følger Lars Monsen som på direkte-TV går på tur i den norske fjellheimen. NRK samarbeider med DNT om dette programmet og de ville ha innspill fra oss for å lage et så bra program som mulig. Veldig stilig prosjekt! Etter middag var vi på et spennende foredrag med Stian med sekken!

Foto: Monica Hagglund Langen

Tidlig lørdag morgen samlet vi oss for å gjøre de siste forberedelsene før landsmøte. Her gikk vi gjennom sakspapirene og gjorde en siste avstemning for hva vi skulle mene om de enkelte sakene. En time senere var det klart for frokost. Etter at halvparten av oss var på ferskingfrokost og halvparten ble bedre kjent med resten av DNT ung representantene.

Klokken 10 var det klart for selve landsmøte. Her ble det gjort en vedtektsendring, arbeid med varslingsrutiner ble diskutert og vedtatt, resolusjonen ble vedtatt etter noen endringer, nye medlemmer til landsstyre ble klappet inn i landsstyret og det ble foretatt valg om hvem som skulle sitte i valgkomiteen. Senere på kvelden var det foredrag med Aleksander Gamme, forum og festmiddag. Les mer om veiviserprisen i egen artikkel.Søndag morgen var det klart for frokost og pakking. Dagen ble brukt til sykurs, kajakkpadling eller klatring. På sykurset fikk vi ny lærdom og inspirasjon om hvordan vi kan sy om gammelt til nytt. Spennende prosjekter i vente!
Etterfulgt av en fin togtur med DNT ung Oslo og DNT ung Troms til Oslo S, og sammen med DNT ung Lofoten hjem til Trondheim igjen!


Vi vil spesielt takke DNT ung Drammen for et fint arrangement og hele DNT ung for gode diskusjoner og mange vennskap! Fantastisk hva ungdom kan få til!

Skrevet av Mathilde Gajda Faanes og Else Malin Meidal


Foto: Monica Hägglund Langen

Skrevet av Else Malin Meidal 23. april 2018