Hundekjøring med Norway Husky Adventure 2017

Foto: Jessika Rudolfsen

Lørdag 11 mars var 10 ungdommer på besøk hos Norway Husky Adventure i Meråker. Dette er turledernes referat.

Vi samlet alle deltakerne på toget og møtte de andre som kom kjørende i bil når vi ankom Kopperå, hvor Norway Husky Adventure holder til. Sola strålte og været kunne ikke vært bedre. Bål ble tent, og vi ble kjent med hverandre gjennom flere leker og historier som ble fortalt. Én fleip og én fakta fra alle deltakerne førte til mye latter og moro, og stemninga var på topp.

Samlet rundt bålet stekte vi pinnebrød, lagde tortilla-lefser med mye godt i og banansplitt. Etterhvert gikk vi opp i bakkene for å prøve air- boards. Nærmest friksjonsfrie, oppblåsbare «luftmadrasser» som bydde på fart og spenning. Noen valgte å gå på ski, som også var utrolig fint.

Vi gikk rundt å koste med alle hundene, før det ble vår tur til å kjøre med de. Med nyfødte valper og 40 hunder var det mer enn mange nok å kose med. Både vi og hundene var veldig gira til kjøringa. Mens én person styrte sleden satt en annen person på i sleden når hundene dro. Vi kjørte flere runder og alle fikk prøvd mange ganger. Nok en opplevelse i regi av DNT- ung å ha med seg i minneboka.

Foto: Jessika Rudolfsen


Skrevet av: Jessika Rudolfsen og Charlotte Kvande Hay.